1 Maj 1988 | Festohej dikur në Shqipëri!

0
773

1 Maj 1988
Përshkrimi: Pamje e Tiranes ne diten e 1 Majit, sheshi “Skenderbej”, shetitorja “Deshmoret e Kombit”. Ne tribunen qendrore dalin udheheqesit: Ramiz Alia, Adil Çarçani, Manush Myftiu, Rita Marko, Simon Stefani, Lenka Çuko, Vangjel Çerava, Besnik Bekteshi, Pali Miska, Hekuran Isaj, Hajredin Çeliku, Prokop Murra, Kico Mustaqi, P. Dode, Qirjako Mihali, Spiro Koleka, Nexhmie Hoxha, Vito Kapo, Haxhi Lleshi. Mitingun e pershendeti anetari i Byrose Politike Besnik Bekteshi, sinkron. Fillon parakalimi i klases punetore te kryeqytetit. Formohet emri i Enverit nga ditelindja 1908. Parakalojne kuadratet e rinise se Tiranes, studentet, minatoret, veteranet, shkolle e bashkuar “Enver Hoxha”. Parakalimi mbyllet me fatosat dhe pionieret te cilet mbajne neper duar lule shume ngjyreshe. Kendohet “Internacionalja” nga gjithe pjesemaresit e manifestimit.

Operator: Rakip Zeneli

Bashkëpunëtorë: Ikbale Jaçellari, Fahri Jukniu
Regjia: Kujtim Gjonaj
Skenari: –
Muzika: Mira Meçule
Producent: Kinostudio “Shqiperia e Re”
Viti: 1988
Kohëzgjatja: 10 min.

(Info. sipas AQSHF-se)

____________________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply