1945 | Foto nga tre premierat e vitit të pare të Teatrit Popullor: “Martesa me përdhuni”; “Rrugaçi”; “Coni-Ishja, Roma”!

0
128

PREMIERA TE TEATRIT SHQIPTAR!
Fakte dhe deshmi per tere brezat.

Jane hapat e para te Teatrit Shqiptar. Keshtu ne vitin 1945 qe mbahet zyrtarisht si viti startues i nje teatri profesionist ne Shqiperi, u vune ne skene 5 premiera, tre nga te cilat mbyllen vitin me 30 dhjetor, pra plot 78 vjet me pare:

“Martesa me perdhuni” e autorit (?) dhe regji te (?)

     

STAFI I SHFAQJES PREMIERE “MARTESA ME PERDHUNI” – 1945 . AKTORET E BREZIT FILLESTAR TE TEATRIT POPULLOR

“Rrugaci” e autorit (?) dhe regji te (?)

FOTO NGA SHFAQJA “RRUGACI” – 1945

“Coni-Ishja , Roma” e Besim Levonjes me regji te (?)

 

 

© Material i rezervuar |Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 25 dhjetor 2023
____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here