Agron Dizdari | Aktorët e teatrit “Migjeni”, Shkodër!

0
2383

Agron Dizdari
Aktori Teatrit “Migjeni”, Shkoder. U aktivizua gjithashtu ne disa filma te Kinostudios “Shqiperia e re”.

Lindi me 22 gusht 1949 ne Shkoder. Ka mbaruar studimet per Histori e Gjeografi ne Insitutin “Luigj Gurakuqi” ne qytetin e tij te lindjes. Me pas u bashkua trupes se teatrit “Migjeni” te Shkodres dhe duke filluar qe nga viti 1968 luan nje numer te konsiderueshem shfaqesh ne kete institucion.

Nepermjet shume shfaqjesh perkrah ikonave te skenes se ketij Teatri, nuk mund te lihen ne harrese dramat si “Ceshtja e Blertes” apo dhe ajo me e famshmja “Gjaku i Arberit” ku mbahet mend tek spektatori mjaft mire edhe pse ne role episodike;

Kontributi i tij ne gjinine teatrore ka vazhduar edhe mbas viteve 2000, si psh me: “Ylli i drites” ; “Kandili i argjandte” ; “Shen Gjon kryepremi” etj .

Kontributi i tij eshte i dallueshem edhe ne kinematografi ne filmat e kinostudios.
Deputon ne moshen 24 vjecare ne filmin Operacioni “Zjarri” ne vitin 1973 ku interpreton ne kete film me artistet e medhenje te skenes sone si “Artisti i popullit” Ndrek Luca e Tinka Kurti, Llazi Serbo etj. Dy vjet me vone luan ne rolin e nje mesuesi tek filmi “Lume drite” (1975) . Me pas vijon ne vitin 1976 – “Thirrja” ne vitin 1979 , tek televizivi “Ditët që sollën pranverën”; “Nusja” ne vitin 1980 ; 1981 –“ Një natë pa dritë”; 1982 “Flaka e maleve” TV etj.

 

Ne vitin 2002 ka nje rol ne filmin “Women without wings” , po keshtu interpreton ne 2012 tek “Shqipe” me regji te Greta Zenelajt. Ne v. 2018 “Mali i harrum”. Ka marre pjese edhe ne disa emisione te ndryshme artistike me teme poezine duke interpretuar ne recitim.
Agron Dizdari me nje karriere te gjere tashme rreth 40 vite aktualisht vazhdon te ushtroje profesionin e aktorit kryesisht ne teatrin “Migjeni”;
_______________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply