Aktori, regjisori Alfred Trebicka!

0
1643

Alfred Trebicka
Aktor, regjisor dhe pedagog.

Lindi ne Tirane me 3 maj 1966. Ne vitin 1989 kryen studimet ne Akademine e Arteve per regjisure, kurse me 1994 u diplomua prane Kolegjit Europian te Filmit ne Danimarke.

Eshte pedagog i Mjeshterise se aktorit ne Akademine e Arteve Eshtë fitues i disa cmimeve si Cmimet “Kult”, dhe si Aktori më i mirë në disa festivale.

Ka bashkëpunuar me disa regjisorë te huaj nga Turqia dhe Kanadaja.
Eshtë i martuar me aktoren Violeta Trebicka.
Ne teater ka interpretuar : “Fausti prej Tirane”; Loje Dashurie; “Ata hyjne pa trokitur”; “ Ne kerkim te daljes”.

Interpreton nje sere filmash si : “Tre njerez me guna” (1985); “Babai i studentit” (1988); “My Northern Western, (1994); “Tingujt e harresës”, (1996) (TV); “Women Without Wings” (2002); “Njerez dhe fate” (2002-2003); “Ishte koha per dashuri” (2004) ;

Mban regjine te disa filmave si: Tingujt e harresës, (1996) (TV); A Street-car named desire, (2001) (TAA); The Glass Menagerie, (2000) (TAA); Psychosis 4.48, (2004) (TAA); Amanet (2014)

    
     
     

______________
Kinematografia Shqiptare  ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here