Aktorja Anila Dervishi!

0
4211

Anila Dervishi
Aktore e roleve dytesore ne filmat e Kinostudios ku aktivitetin e saj e zhvilloi kryesisht gjate viteve 90-te.

Eshte diplomuar ne Insitutin e Larte te Arteve dhe ka filluar menjehere pune si aktore ne Teatrin Kombetar.

Interpretoi gjithashtu ne disa filma nga te cilet sjellim ne kujtese: Rikonstruksioni TV – 1988; Pas takimit te fundit – 1989
Kronike e nje nate – 1990; Larg barbareve – 1994

Mbas viteve 90-te emigroi ne Belgjike ku edhe mori nenshtesine dhe vazhdoi profesionin e aktrimit mbas viteve 2000 me filmat: “Kanun” – 2016; “Tytgat Chocolat” – 2017

Ne vitin 2012 interpretoi ne skenen e Teatrit Kombetar shfaqjen “Ditari i nje gruaje nga Kosova” me regjisor te Zenel Lacit frymëzuar nga kronikat e luftës e përshkruar nga Sevdije Ahmeti në librin me të njëjtin titull. Zëri femëror i profesionistes Dervishi tregon tmerre nga spastrimi etnik në luftën e Kosovës, të cilat i ka marrë drejtpërdrejt nga vetë viktimat.

Perseri ne v. 2018 nga bulevardi “Bonne Nouvelle” në Paris, paraqitet me shfaqjen teatrale “Unë nuk jam një armë lufte”, (Je ne suis pas une arme de guerre)
ku merr përsipër edhe njëherë misionin për të përcjellë dëshmitë e grave, viktima të luftës në Kosovë.
_______________
Formuloi “Kinematografia Shqiptare” gusht 2021
Referenca: Seleksionim i informacionit on line.
Fotot u mundesuan nga adminstratori i faqes Erald B

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Leave a Reply