Antonela Lualdi , aktorja këngëtare | Yje të kinemasë botërore!

0
841

Antonella Lualdi
E lindur me 6 Korrik 1931 ne Beirut, Liban nen emrin e vertete Antoneitta De Pascale eshte nje aktore dhe kengetare e mirenjohur ne kinemane boterore me nenshtetesi italiane. Ka qene “Ylli” i kinemase italiane e franceze te viteve `50-te e 60-te .

Babai i Antoneles ka qene Italian ndersa e ema greke. Aktorja u rrit duke folur rrjedheshem gjuhen arabike, italiane dhe franceze. Fillon karrieren e saj ne vitin 1949 mbasi kishte fituar nje konkurs per talentet e reja ne revisten “Holywood” e cila u prezantua si “Zonja X” (“Madam X”), pak a shume nje mister duke i ftuar te apasionuarit te lexojne rrubriken dedikuar asaj.

Martohet ne vitin 1955 me Franco Interleghin mbasi ka interpretuar disa filma me ate.

Ne vitin 1974 deputon ne France si kengetare me pak sukses dhe me kritika te shumta. Gjithsesi deputon ne skene me komedine “Le Moulin de la Gallette”, me te cilen beri nje Turne ne disa vende europiane.

Disa nga Filmat e saje me te suksesshem:
Wild Love (1955); Fathers and Sons (1957); One Life (1958)
Young Husbands (1958); À double tour (1959)
Appuntamento a Ischia (1960); I mongoli (fr) (1961)
Arrivano i titani (1961); Hermann der Cherusker – Die Schlacht im Teutoburger Wald (1967); The Column (1968)

Publikuar me pare ne faqen me te njejten emer ne Facebook ne v. 2015
______________
Kinematografia Shqiptare qe ne vitin 2013

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply