Arnaldo Foa` | Portret i një artisti!

0
1031

Arnaldo Foa`
1916 – 2014
U lind ne Ferrara me 24 janar. Ishte nje figure e shquar e artit skenik italian.
Aktor, regjisor, kengetar e shkrimtar, me nje karriere te gjate aq sa edhe jeta e tij nga e cila u nda ne Rome me 11 janar 2014 ne moshen 98 vjecare.

 

Arnaldo Foa` njihet edhe nga spektatori shqiptar nepermjet serialit aq te dashur te filmit “Shigjeta e zeze” ku misheroi rolin e Sir Daniel Brackley, nje figure tinzare, dredharak dhe hilecar, kalors i Tunstallit ne Angline e shek.XV ku zhvillohen ngjarjet simbas noveles me te njejtin titull te Rober Luis Stivensonit.

 

Nje karriere intense dhe e cmuar ne Teater ne interpretimin e veprave klasike ku punoi me regjisoret me te medhenj te kohes si: Lukino Viskonti; Luigji Skarcina; Luka Ronkoni e Gjiorgjio Strehler.

Ne kinematografi atij i numerohen ne mbi 100 pelikula. Punoi edhe ne radio ne “Fjala artistike”, regjistrime ne interpretimin e poezive te ndryshme. 


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply