Artur Muharremi, piktor dhe regjisor i filmit të animuar!

0
1573

Artur Muharremi

Lindi ne Fier me 2 qershor 1958. Ka kryer studimet ne Insitutin e Larte te Arteve per pikture. Me 16 gusht 1983 fillon te punoje si piktor prane sektorit te filmave vizatimore ne Kinostudio “Shqiperia e Re”.
Filmi i tij i pare si piktor ishte “Te papriturat e Bardhoshit” – 1983; Ne vitin 1985 realizon filmin e tij te pare si piktor e regjisor “Dimri dhe femijet”, i cili u nderua me Medaljon per komponentet ne Festivalin e 6-te te Filmit Vizatimore dhe Dokumentare.

Deri ne vitin 1990, realizon 7-8 filma nder te cilet: “Breshka dhe lepuri” – 1986 , nje tjeter film qe u nderua me Cmimin e Dyte ne Festivalin e 7-te te Filmit Vizatimore dhe Dokumentare. “Ushtari mburravec” (bashkeautore me V. Dubrovniku); “Kepurdha” dhe “Gjethja” nderuar me Cmimin “Aleksander Moisiu” per vitin 1988. Ne vitin 1991 emigroi familjarisht ne Greqi.

U publikua me pare ne Facebook qe ne qershor 2019
_________
Referenca: “Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare” – Toena 2002 / A. Hoxha / f. 278.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here