Bardhyl Fico (1932-2015) | Përkujtimore!

0
1758

Bardhyl Fico (1932-2015)
Piktor karikaturist, skenarist i filmave vizatimore.

Lindi ne Beograd me 13 nentor (eshte i biri i ministrit dhe diplomatit Rauf Fico). Kreu shkollen e mesme duke u diplomuar si teknik ndertimi si dhe me arsim te larte ne inxhnjeri e matematike-fizike. Pas nje periudhe te shkurter si teknik ndertimi ai punon per shume kohe si karikaturist prane revistes “Hosteni” , redaktor ne revisten “Shkenca dhe jeta” etj.

Pervec veprimtarise tjeter te gjere si karikaturist i njohur ai ka shkruar edhe skenaret e pese filmave te animuar duke filluar me “Te papriturat e pikaloshit” – 1983 dhe duke vazhduar me pas me “Frymezimi” – 1986 / “Robinsoni dhe shpetimtari” (seria e 1-re dhe e 2-te)  1986-1987 / “Te vogla dhe te medha” – 1987 .

Gjatë viteve 1992-1997 Fico, mbajti postin e Sekretarit të shtetit për marrëdhëniet me fenë. U nda nga jeta më 24 shtator 2015.

______________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare / Toena 2002 / A. T. Hoxha / f. 120.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply