Beqir Vaqarri | Operatori i filmit vizatimor!

0
738

Beqir Vaqarri
Operatori i filmit te animuar ne Kinostudion “Shqiperia ne Re”

Lindi ne Tirane me 7 mars 1930. Kreu shkolle fillore. Ne Kinostudio filloi pune me 2 shkurt 1959 duke u marre fillimisht me pune te ndryshme si ndicues ne laboratorin fotografik, asistent operator ne disa filma artistik.

Ne kete menyre u njoh me kameren, tekniken e xhirimit dhe te ndricimit, fotografine dhe kompozimin.


Ne fillim te viteve 80-te kaloi prane sketorit te filmave vizatimor si operator per titujt , kopertinat e filmave. Kjo perseri ndikoi ne aftesimin e tij ne vecanti ne xhirimet e ngadalesuara dhe faza-faza, ndricimin dhe riprojeksionin.

Ne vitin 1983 krahas punes per titujt e filmave dokumentare dhe artistike , filloi xhirimin e filmave vizatimore.
Filmi i pare si operator ishte “Pipiruku pret dy miq” – 1983.

Me vone xhiroi si operator ose se bashku me kolege rreth 12 filma te tjere nder te cilet mund te permendim:
“Qershiza mendjelehte”, seria e 4-te – 1984 / “Perandoria kokeposhte” – 1984 / “Bleta e vogel” – 1985 / “Oret e Gentit” – 1986 / “Burri eshte burre” ne bashkepunim me J, Kondakci – 1987 si dhe te tjere.

             

Informacioni me i fundit qe disponojme i perket vitit 2002
___________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare – Toena 2002 / A. T Hoxha / f. 404

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply