Bujar Barçi (1953 – 2013), ekonomist dhe producent!

0
892

Bujar Barçi (1953 – 2013)
Ekonomisti dhe producenti i Kinostudios “Shqiperia e re”!

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Lindi ne Tirane me 19 korrik 1953. Mbaroi studimet e larta ne fakultetin ekonomik ne Universitetin e Tiranes . Ne vitin 1976 fillon punen si ekonomist ne Kinostudio per disa vjet ne degen e prodhimit te filmave.

Ne vitin 1981, u angazhua si producent / drejtor filmi ne filmat “Fushe e blerte, fushe e kuqe” (1981); “Vendimi”(1981);
I ndjeri tashme, Bujar Barci , deri ne vitin 1994 drejtoi xhirimin edhe te 7 filmave te tjere: “Tre njerez me guna” – 1985; “Dhe vjen nje dite” – 1986; “Perralle nga e kaluara” – 1987; “Flutura ne kabinen time” – 1988; “Kthimi i ushtrise se vdekur” – 1989; “Vdekja e kalit” – 1992; “Nekrologji” – 1994.
Ne vitin 1994 largohet nga Kinostudio dhe kinematografia shqiptare duke u mare me veprimtari private.

Fatkeqesisht humbet jeten ne mars te vitit 2013, ku vritet ne nje lokal ne rrugen “Siri Kodra” ne Tirane, per shkak te nje shume te konsiderushme dollaresh qe ai nuk i kishte investuar per nje biznes simbas marredhenieve dhe planit me partnerit e tij.

_____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: “Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare” – Toena 2002 / A. Hoxha / f. 34 si dhe lajme te ndryshme on line.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.