Çesk Vuksani | Yje të humbur të aktrimit shqiptar!

0
1314

Çesk Vuksani
Aktor i kinematografise shqiptare, inspektor skene dhe skenograf i teatrit “Migjeni”, Shkoder.

Per te ngacmuar kujtesen e nje audience me te gjere shqiptare, artistin shkodran Cesk Vuksani e kemi pare te aktroje kryesisht ne fillimet e kinemase shqiptare deri ne fundvitet 70-te.
Keshtu psh.: “Detyre e posacme” – 1963 / “Toka e jone” – 1964 / “Njesiti guerril” – 1969 (spiuni Sergjio) / “Operacioni Zjarri” – 1973 (kryemisari) / “Shembja e idhujve” – 1977 (i derguari i Vatikanit).

 
 
 
 
 

Cesk Vuksani ishte pjese e organikes se Teatrit dhe te Estrades qe ne fillimet e saja si skenograf / inspektor skene madje ne disa shfaqje interpretoi si aktor.

Hajrie Sula dhe Cesk Vuksani aktore te Teatrit “Migjeni”, Shkoder

Ne estraden profesioniste te qytetit qe e filloi veprimtarine ne nentor te v. 1958, artistin e gjejme ne shfaqjet e kesaj trupe si inspektor ose si skenograf, nder te cilat si me poshte:
“Mi gëzofsh 20 Prandverat” – 1961 / “Te apartamenti N. 31″ – 1962 / “Festivali i Karnevalit” – 1962 / “Karajfilat” – 1963 / ” Nëper birë të çilsit” – 1963 / ” Peshqesh me e varë në vesh” – 1963 / “Mendo, ban kthesë” – 1965 / “Krah per krah me burrin” – 1967 / Laj shplaj, qit në diell e thaj! – 1970 etj.

Nje pjese e aktreve te teatrit “Migjeni”, Shkoder ne mes tyre edhe aktori veteran Cesk Vuksani

Emrin i tij gjithashtu eshte i lidhur edhe me shfaqjet teatrore si inspektor skene, skenograf e aktor ne : “Permbysja” – 1950 (inspektor skene e aktor ne rolin e Palevoit) / “Dashoret” – 1952 (inspektor skene) / “Toka e jone” – 1954 (aktor ne rolin e nje partizani, duke qene edhe skenograf e inspektor skene) / “Nora” – 1960 (inspektor skene) / “Plaku i maleve” – 1962 , (si skenograf) / “Bileta e lotarise” – 1963 (inspektor skene) / “Zekthi” – 1964 (aktor ne rolin e Pietros edhe inspektor skene) / “E bardha dhe e zeza” – 1965 (inspektor skene) / “Skenderbeu” – 1968 , (inspektor skene) / “Keshilli i ndrikullave” – 1969 (inspektor skene) / “Shpartallimi” – 1974 , (inspektor skene) / “Djem te mbare” – 1974 (si skenograf dhe inspektor skene) / “Cifti i lumtur” – 1974 (inspektor skene) etj.

© Material i rezervuar | Ndalohet kopjimi
Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 11 nentor 2020 (Facebook), u rishikua me 20 shkurt 2022


Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here