Ekonomisti dhe producenti i Kinostudios Marko Panajoti!

0
1049

Marko Panajoti
Ekonomist dhe producent i Kinostudios “Shqiperia e re”

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Lindi ne Dhermi me 10 qershor 1955. Krey studimet e larta ne Universitetin Shteteror te Tiranes ne Fakultetin ekonomik. Filloi si ekonomist ne degen e prodhimit te Kinostudios me 1975 dhe per disa vjet me radhe si Kryetar e kesaj dege. Ne vitin 1984 kalon si drejtor filmi e producent duke filluar me filmin “Gjurme ne debore” (1984);

Deri ne vitin 1988 ne kete detyre realizoi gjithsejt 8 filma:
“Guret e shtepise sime” – 1985; “Te mos heshtesh” – 1985; “Guri i beses” – 1986; “Tela per violine” – 1987; “Telefoni i nje mengjezi” – 1987; “Misioni pertej detit” – 1988; “Stolat ne park” – 1988.

Per nje kohe u rikthye ne degen e prodhimit dhe qe nga viti 1991 u mor me veprimtari te ndryshme private.

_________________
Informacioni me i fundit i perket vitit 2009. 
Publikuar per here te pare ne Facebook ne faqen “Kinematografia Shqiptare ne qershor 2020

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.