FAQE ALMANAKU | 1 QERSHOR!

0
784

Kalendar ngjarjesh ne artin skenik!
Ndodhi me 1 qershor

Eshte nje date e ngarkuar kjo e 1 qershorit ne artin skenik.

Kjo dite shenon festen e femijeve, premieren e filmave “Lugina e pushkatareve” dhe “Itendenti”!

Me 1 qershor linden:
Aktoret Petrika Riza, Lutfi Hoxha dhe aktori me fame boterore Bekim Fehmiu (1936-2010).

Kengetari i shquar Tonin Tershana (1949-2015), dramaturgu Ekrem Kryeziu, regjisori i mirenjohur, Vladimir Prifti, operatori i filmit vizatimor Leonard Dorri!

Gjithashtu po ne kete date u linden, arkivistja e filmit Rrevolucionare Qesari dhe ish drejtori i kinematografise (1958 – 1963) Llazar Lipiviani (1923 – ?)

Me 1 qershor, nderroi jete regjisori i pare i Teatrit Popullor (sot TK) Pandi Stillu (1919-1970)

__________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Ne baze te nje informacioni te seleksionuar ne vite qe disponon kjo faqe.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply