(Filma vizatimor) “Djaloshi i lirisë”!

0
965

 

FILMI VIZATIMOR I KINOSTUDIOS “SHQIPERIA E RE”
Djaloshi i lirise

Përshkrimi: Dy vogelushe me pason dhe kembengulje duan te gdhendin e ta kthejne ne monument Djaloshin e Lirise, si simbol te fitores mbi çdo armik. Gjyshi i tyre, qe shpesh u tregon ngjarje nga luftrat e ndryshme, i porosit vazhdimisht femijet qe Djaloshin e Lirise ta gdhendin ne gur te forte, mbasi keshtu do t’i rezistoje çdo stuhije e rrebeshi armik. Dhe dalengadale, plot dashuri, me daltat ne duar e keshillat e gjyshit ne zemer, femijet skalitin ne gur te forte Djaloshin e Lirise, si simbol te dashurise se pakufishme ndaj Atdheut.

Operator: Tomi Vaso

Piktor: Josif Droboniku

Montazhi: Nazmie Sula

Operator zeri: Vangjel Leka

Shenim: Sipas motivit te tregimit “Djaloshi i gurte” i shkrimtarit kosovar Vehbi Kikaj.
Regjia: Josif Droboniku
Skenari: Luan Rama
Muzika: Spartak Tili
Producent: Kinostudio “Shqiperia e Re”
Viti: 1982
Kohëzgjatja: 7 min.


______________________
Kinematografia Shqiptare 2013-2021


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply