Filmat shqiptar që i mungojnë spektatorit!

0
1327

Filmat shqiptar qe i mungojne spektatorit!
A mendoni qe i kemi pare te gjithe filmat shqiptare?
Ndofta po, por sidoqofte disa prej tyre, brezi me i rritur do te kishte deshiren e madhe sot ti rishikonte edhe njehere ato!

Me poshte kjo faqe ka hapur nje teme rreth ketyre filmave si qofshin keto televiziv, prodhim i TVSH-se apo te Kinostudios “Shqiperia e re”.

VIDEO SI ME POSHTE

Gjithashtu ne vijim jane te mundur skedat zyrtare te disa prej ketyre filmave.
Jane afersisht 26 Filma shqiptare qe nuk i dihet fati se nga kane perfunduar, nese jane akoma ne arkiv dhe kane nevoje te konvertohen ne nje format bashkekohor, te digjitalizohen, apo mos valle kane humbur fare.

Ka shume mundesi dhe besojme e para, pra konvertimi, mbasi filmat jane te rregjistruar ne nje format te vjeteruar AMPEX (nqs lexoni me vemendje skedat ) dhe qe duhet nje aparature per ti kthyer ato ne teknologjine e sotme .
Te pakten keshtu ka kohe qe eshte folur, keshtu na eshte dhene informacioni, keshtu na eshte thene kur i kemi kerkuar ato.

Ja dhe lista e filmave ne mungese (pa permendur Teatrot, dokumentaret apo qofte edhe kronikat sportive, futbollin)

1982 – ALO TEKNIKU
1995 – AMIGO (mungon skeda)
1986 – CANTA E ZEZE * TV (mungon skeda)
1982 – DITET E QYTETIT TIM
1979 – DITET QE SOLLEN PRANVEREN
1979 – DORINA
1981 – EDHE NE LUFTUAM (mungon skeda)
1991 – ENIGMA (mungon skeda)
1978 – E FSHEHTA E NJE NATE
1977 – FLAMUR NE DALLGE
1980 – GODITJA
1978 – GJYSHI PARTIZAN
1990 – INXHINJIERI I MINIERES (mungon skeda)
1988 – I TRETI NE MES (mungon skeda)
1992 – KETU BEN FTOHTE (mungon skeda)
1984 – KRONIKE E ATYRE VITEVE
1993 – NEKROLOGJI (mungon skeda)
1981 – NE PRAG TE LIRISE (mungon skeda)
1979 – NJE NATE NENTORI *TV
1982 – NJE NGJARJE NE LIQEN (mungon skeda)
1982 – NJE TELEGRAM NJE KENGE*TV
1986 – RRUFEJA NE MAL
1979 – SHTERNGATE NE MALE*TV
1995 – TE BURGOSURIT E GALERISE
1994 – VAZHDOJME ME BETHOVENIN
1975 – ZANI PARTIZANI

Kjo eshte gjithashtu lista e Filmave ne kerkim. Do te jete nje kenaqesi e dyfishte si per ne ashtu edhe per ju nqs do te kemi mundesine ti gjejme dhe ti ndajme sebashku ne kete faqe!

Me poshte, skedat e disa prej tyre:

U publikua me pare ne faqen Facebook qe ne maj 2015 dhe u rishikua ne vitet vijues.

__________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply