FILMI “FLAMUR NË DALLGË” | 46 VJET QË NGA SHFAQJA!

0
2112

FLAMUR NE DALLGE – ALMANAKU I FILMIT SHQIPTAR!
6 Maj 1977 – 2023! 46 vjet me pare!
Pikerisht ne kete date, ne televizionin shqiptar (TVSH), do te kishte premieren filmi televiziv “Flamur ne dallge”
Sot eshte nje film krejt i panjohur  per shumekend mbasi i perket nje serie filmash te humbur, gjithmone per ato filma qe nuk jane me ne qarkullim. 

Prodhim i televizionit shqiptar – TVSH (1977)
Formati i videos se rregjistruar: AMPEX
Regjia: Kujtim Mecaj
Skenari: Miliano Stefa
Operatori: Shefki Pellumbi

Interpretim i aktoreve te qytetit te Korces:
Dhimiter Orgocka……. (kapiteni i anijes)
Stavri Shkurti……. (Urani – komisari)
Pandi Raidhi ……. (Taku-nostrom)
Sotiraq Bratko………. (Vasoja – mekaniku)
Mirjana Deti ……….. (radistja)
Olimbi Shambli…….. (Arbana, ndihmesmjekja)
Perika Gjezi….(Astriti, kryemekaniku)
Syrjah Mece….(marinar)
Refik Xhimaku…..(marinar)
Dhorke Orgocka….(Erisi, mjekja e portit)
Thimi Filipi….(Pagot – piloti i portit)
Zhani Zicishti….(Gregori Graft – agjent)
Petrika Riza……(Koks – kapiteni i portit te huaj)
Vani Trako…….(Miku – bocman)
Sotiraq Cili…..(koloneli – karar)
dhe te tjere
Vangjel Grabocka -A.M-; Aleko Skali; Jani Riza; Marko Bitraku;
Minella Borova; Sofika Moni; Guri Koco; Dhimiter Malo; Skender Vrenozi;
Stavri Zoto; Vangjush Qendro;

Per nje informacion me te detajuar shikoni skeden si me poshte:

___________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply