(VIDEO) Filmi “Gjenerali i ushtrisë së vdekur”

0
1675
Pjesa e 1-re
 

 

Pjesa e 2-te


 

Pjesa e 3-te

FILMI TELEVIZIV : “GJENERALI I USHTRISE SE VDEKUR”

Eshte nje film televiziv qe ka rregjizuren e Vladimir Prifti i prodhuar nga “TVSH ” dhe i bazuar ne romanin me te njejtin titull te Ismail Kadarese. Data zyrtare e filmit ne publik eshte 18 Janar 1976.
*************************************
INTERPRETOJNE ne rolet kryesore :
Aleksandër Prosi “Artist i merituar”;
Pjetër Gjoka “Artist i Popullit”;
Prokop Mima “Artist i merituar” ;
Violeta Manushi “Artiste e Popullit”;
Fatos Haxhiraj; Marie Logoreci; Pavlina Mani; Ilia Shyti; Janaq Mici; Gjon Karma; Lazer Filipi; Ahmet Pasha; Mimica Luca etj .
Aktore te tjere
Besa Imami; Drita pelingu; Shkelqim Basha; Ndrek Shkjezi; Bujar Lako; Reshat Arbana; Esma Agolli; Elida Janushi etj.
***********************************
Një gjeneral dhe një prift Italian vijnë në Shqipëri për të mbledhur eshtrat e ushtarëve të tyre të rënë gjatë luftës së II Botërore në lufrat me forcat partizane. Subjekti dramatik është ndërtuar në mënurë inverse, nga fundi ngjitet drej fillimit, nga eshtrat tek “reformimi i ushtrisë në rradhë me qivurë”. Teknologji luftarake: ata nuk po gërmojnë në tokë por më shumë ata po gërmojnë në kujtimet e njerëzve, në kujtesën kombëtare.

 

__________________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply