Filmi “Kthimi i ushtrisë së vdekur”

0
1079

 

“Kthimi i ushtrisë së vdekur”
Prodhim i vitit 1989
Kinostudio “Shqiperia e re”. 

Filmi bazon në romanin e Ismail Kadaresë me titullin “Gjenerali i ushtrisë së vdekur”.

Përmbajtja
Një gjeneral dhe një prift Italian arrijnë në Shqipëri për të tërhequr eshtrat e ushtarëve të vrarë gjatë luftës. Gjenerali me priftin të porositur nga Beti kërkojnë edhe eshtrat e bashkëshortit të saj të vdekur një koloneli të njohur dhe zbulojnë se ai ka përdhunuar një vajzë të re dhe është vrarë nga e ëma e saj plaka Nicë.

Regjia: Dhimitër Anagnosti
Skenari: Dhimitër Anagnosti
Producent: Shqipëria e re
Muzika: Gjon Simoni
Operator: Bardhyl Martiniani
Piktor: Kleo Nini
Drejtor filmi: Bujar Barci
Operator zeri: Spiro Konduri
Regjisore montazhi: Mimoza Nano
Piktor kostumesh dhe grimi: Durim Neziri
As/ regjisore: Shkelqim Daja dhe Esat Bermema
As/ operatore: Vladimir Marko dhe Arben Shamja
As/ operatore zeri: Astrit Mero
Nen drejtor filmi: S. Pema
Administrator: V. Leka
Dekori: I. Skenderi
Brigadier ndricimi: M/ Zemlaku
Kostumier: A. Kllojka
Rekuizitier: A. Doda
Formuluese zhurmash: Nina Andoni – Harito
Dublimi i zhurmave: E. Frasheri dhe Th. Shkurti
Piroteknik: A. Shyti
Piktor: Ekzekutues: E. Leshnja

INTERPRETOJNE
Roza Anagnosti
Rajmonda Bulku
Vasillaq Godo
Bujar Lako
Guljelm Radoja
Liza Vorfi … Kontesha Dizeta
Ndriçim Xhepa
Ilia Shyti
Kastriot Ahmetaj
Xhemil Tagani
Niko Kanxheri
Birçe Hasko

_______________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply