FILMI “NËNTORI I DYTË”

0
1407

 

…VAZHDIMI I FILMI!

 

“Nëntori i dytë” është një film i prodhuar në Shqipëri në vitin 1982.
Regjia: Viktor Gjika,
Skenari: Dh. Shuteriqi, K. Blushi,
Producent: Shqipëria e re,
Muzika: Kujtim Laro.

INTERPRETOJNE:
Sander Prosi… Ismail Qemali
Reshat Arbana… Isa Boletini
Mario Ashiku… Shpend Dragobia
Sulejman Dibra… Gjenerali turk
Demir Hyskja… Mytesarifi
Bujar Lako… Luigj Gurakuqi
Robert Ndrenika… Hakiu
Petrit Malaj… Adem Boletini
Luan Qerimi… Sali Drenica
Guljelm Radoja… Lym Kepi
Hajrie Rondo… Gruaja e Lym Kepit
Ilia Shyti… Mullai i Beratit
Pandi Raidhi… Demir Arbana
Spiro Urumi… Xhaferr Bej Kadena

Filmi trajton një nga ngjarjet më të rëndësishme të historisë së popullit shqiptar – shpalljen e pavarësisë së kombit Shqiptar. Personalitetet më të famshëm të kombit të udhëhequr nga patrioti Ismail Qemali pas shumë pengesash arrijnë të ngrenë flamurin shqiptar dhe të shpallin kështu Pavarësinë e Shqipërisë në Vlorë më 28 nëntor 1912.

Per nje informacion me te detajuar, shikoni skenden si me poshte:

   

_____________________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply