( VIDEO) Filmi “Pas gjurmëve”!

0
2720

 

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

_____
Vazhdimi i filmit si me poshte:

____

Filmi Shqiptar i Kinostudios “Shqiperia e re”
“Pas gjurmeve”

Filmi Pas Gjurmëve eshte prodhim i vitit 1978.
Regjisor: Xhanfise Keko,
Skenari: Skifter Këlliçi,
Producent: Shqipëria e Re,
Muzika: Nikolla Zoraqi.

INTERPRETOJNE:
Sulejman Pitarka……Xha Lipja
Ylli Trajçe……plaçakaxhiu
Herion Mustafaraj……Skenderi
Genci Mosho……Luani
Alban Çekani……
Dritan Kaba……
Sotiraq Çili……Guri
Dhorkë Orgocka……Drita
Sokol Angjeli……mesuesi
Dhimitër Orgocka…….babai i Skenderit dhe Luanit

Periudha e pas luftës. Fëmijët vërejnë një banor të ri xha Lipen në lagjen ku jetojnë. Sapo ai vendoset në këtë lagje një tjetër person endet andej duke shitur plaçka të vjetra. Gjatë pushtimit plaçkaxhiu ka asistuar në arrestimin e xhaxhait të Luanit. Luani dhe fëmijët e tjerë zbulojnë se të dy burrat po përpiqen të hedhin në erë centralin elektrik të qytetit. Fëmijët lajmërojnë organet e sigurimit të shtetit.

Per nje informacion me te detajuar rreth filmit shikoni skeden si me poshte:
(Libri: Filmi Artistik Shqiptar 1957-1985/ Shtepia Botuese “8 Nentori” / Abaz T. Hozha) 

_____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.