(VIDEO) FILMI “PLAKU DHE HASMI”

0
1121

 

Filmi “Plaku dhe hasmi” prodhim i vitit 1981 nga Kinostudio “Shqiperia e Re”.
Regjia: Hysen Hakani,
Skenari: Vath Koreshi,
Producent: Shqipëria e re ,
Muzika: Shaqir Kodra

Përmbajtja e filmit
Lufta e Dytë Botërore. Fashistët Italianë kishin internuar në jug të Shqipërisë një numër të madh njerëzish që kishin bërë rezistencë në 7 prill 1939 kuar ata zbarkuan në Shqipëri. Midis tyre është një plak që e thërrisnin të gjithë “daja”. Në retrospektivë jepen aspekte nga lufta e asaj dite. Daja lufton përkrah me të rinjtë. Më vonë ai bashkohet me partizanët.

INTERPRETOJNE:
Sander Prosi; Marta Burda; Vasjan Lami; Paskal Semini; Luan Sulejmani;
Aktore te tjere:
Lazer Vlashi; Lec Vuksani; Meropi Xhoja; Gjergj Xhuvani

Per nje informacion me te detajuar shikoni skeden si me poshte:
(Filmi Shqiptar 1957-1985 / Shtepia Botuese “8 Nentori” / A. T. Hoxha)


_________________

Kinematografia  Shqiptare  ne aktivitet qe ne vitin 2013

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply