Filmi Televiziv “Plumba perandorit”.

0
1254

SERIA 1

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

____________________

SERIA 2

Filmi Televiziv “Plumba perandori”
Prodhim i RadioTelevizionit Shqiptar

Plumba perandorit është një film i vitit 1980
Producent: RTSH (C) Copyright Televizioni Publik Shqiptar

Një i ri nga jugu i Shqipërisë, niset për në kryeqytet për një jetë më të mirë. Gjatë asëkohe në Tiranë pritej të vinte perandori i Italisë, dhe vendi ziente nga zhurmat e makinave ushtarake por edhe nga përgatitjet e bujshme. Ndërkohë ishte arestuar edhe i vëllai ku ekzekutohet, pasi merte pjesë në lëvizjen antifashiste. Urejtja e nxiti të merte një vendim që të qëllonte kundër perandorit.

INTERPRETOJNE:
Kastriot Çaushi……Vasil Laçi
Vangjush Furxhi……Xani
Agim Qirjaqi……
Sandër Prosi……xhaj Filipi
Liza Laska……nëna e Vasilit
Robert Ndrenika……Kozmai
Jorgaq Tushe……avotati mrojtës
Spiro Strati……Mitro
Lec Shllaku……gjykatësi italjan
Aleksandër Pogaçe
Rezarta Vinçani……vajza dhëshmitare
Ylli Demneri
Marko Bitrako
Reniz Hyka

Per nje informacion me te detajuar shikoni skeden si me poshte:

_____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.