Foto batuta | …këta pandehin që jemi si gomerët që i tredh Dane Dharta!!!

0
1336

Foto batuta eshte edhe rubrika me argetuese e faqes, e cila ndan se bashku me fansat dhe ndjekesit te saj batuta nga filmat apo teatrot shqiptare, ato me te goditurat, me kuptimplote dhe qe bejne efekt akoma sot mbas shume kohesh kur edhe u perdoren.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

E tille eshte edhe kjo e aktorit te madh Robert Ndrenika ne filmin “Vellezer dhe shoke” (Kinostudio “Shqiperia e Re” – 1980). 
Ne shtepine time te thyej brinjet ketu une jam termet e te tund themelet. Te na rroni ju qe jeni shpresa ………Keta pandehin qe jemi si gomeret qe i tredh Dane Dharta!!!

Kohet natyrisht kane ndryshuar shume por ne thelb kjo batute ironikisht ka akoma efektin e saj. Nje Shqiperi e shkaterruar, e vjedhur, me nje diference te theksuar klasore, e pa afte te vetembrohet, e shitur dhe e kthyer ne vasalitet te shteteve me superiore per interesat e klases politike aktuale, dhe nje popull i dhunuar verbalisht  dhe qe pikerisht kjo klase politike kujton se akoma sot ne jemi per te “tredhur” gomeret e…..Baba Tasit !!! 
___________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.