Foto galeri e aktores Drita Nikolla | “Meteorë” të skenës!

0
4020

Drita Nikolla
Aktore e Teatrit “Aleksander Moisiu”, Durres!

“Meteore te skenes”, ka synimin per te nxjerre nga “pluhuri” i harreses nje pjese te atyre aktoreve tane te cilet per vete faktin e pamvaresisht nga aftesia e tyre interpretative, kane patur nje karriere te shkurter tamam si ndricimi dhe rrugetimi i nje meteori! Ne kete kategori perfshihet edhe aktorja Drita Nikolla qe nuk pati fatin te luante ne shume filma shqiptare. Pa dyshim edhe pse ne pak role interpretimi ata kane lene gjurme ne memorien e artedashesve.

E tille eshte pra aktorja Drita Nikolla aktore e Teatrit “Aleksander Moisiu” e ketij qyteti me tradita te kahershme ne artin skenik.

Lindi ne Durres me 30 dhjetor 1949.
Ajo ka interpretuar disa role në teatrin “Aleksandër Moisiu”, por në film shumë pak.

Foto galeri nga teatri "Ylli pa emer" ne rolin e Mones:
 

Mbahet mend për një rol qendror në filmin “Eja”, atë të nënës, perkrah “Artistit te merituar” te mirenjohurit Guljelm Radoja.

Shpresa (D. Nikolla) sheh midis praktikanteve vajzën e saj, Vjosanën, e lindur nga një dashuri e dështuar e cila eshte rritur në shtëpinë e fëmijës. Ajo i flet të shoqit për atë, i cili është në dijeni të çështjes. Shpresa dëshiron ta ndihmojë Vjosanën qe nuk e kupton plotësisht interesimin e saj, deri në momentin kur ajo i indetifikohet si nëna.

Foto galeri e aktores ne filmin "Eja"


__________________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Publikuar per here te pare ne Facebook ne qershor 2016 

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply