Foto galeri e aktores Engjëllushe Xhixho – Toska!

0
1492

Engjëllushe Xhixho – Toska!

Aktore e Teatrit “Aleksander Moisiu”, Durres. Ishte pjese e organikes ne kete institucion, e atij brezi te arte te aktoreve durresak me te cilen pati fatin te interpretoj.

Mbaroi Insitutin e Larte te Arteve dhe filloi punen ne teatrin durresak ku interpretoi ne shume shfaqje prej te cilave mund te kujtojme:
“I semuri per mend”, “Ylli pa emer” ne rolin e zonjushes Kuku etj..

Qe kur ishte akoma studente interpretoi ne shfaqjen 14 vjec dhenderr ne rolin e Tanes, komedi e vene ne skene nga pedagogu dhe aktori i mirenjohur Birce Hasko.

Engjellushe Xhixho u aktivizua edhe ne filmin e Kinostudios “Shqiperia e re”, Fjale pa fund” – 1986.

________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply