Foto galeri e aktores Tatjana Leska | “Meteorë” të skenës!

0
12553

Tatjana Leska
Aktore

Tashme sic dihet nje nga temat e kesaj faqe eshte edhe “Meteore te skenes”, me synimin per te nxjerre nga “pluhuri” i harreses nje pjese te atyre aktoreve tane te cilet per vete faktin e pamvaresisht nga aftesia e tyre interpretative, kane patur nje karriere te shkurter tamam si ndricimi dhe rrugetimi i nje meteori! Ne kete kategori perfshihet edhe aktorja Tatiana Leska qe nuk pati fatin te luante ne shume filma shqiptare.Lindi me 22 gusht 1961 ne Tirane. Ka kryer Insitutin e Larte te Arteve ne degen e aktrimit. Nuk ka patur fatin te luaj ne shume filma, por mbahet mend ne interpretimin e rolit te Anes, protagonistes ne filmin “Ne shtepine tone” – 1979, qe kur ishte ende ne shkollen e mesme dhe qe u nderua me cmim.

Filma te tjere:
“Militanti” – 1984;
“Kur hapen dyert e jetes” – 1986;
“Nje vit i gjate” – 1987
___________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare – Toena / A. Hoxha / f. 231.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply