Foto galeri e aktorit dhe regjisorit Edmond Tare!

0
4371

Edmond Tare
Aktor, regjisor

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

U linde ne Korce me 24 qershor 1956. Ka kryer studimet ne Insitutin e Larte te Arteve per aktore. Ka punuar ne Kinostudio “Shqiperia e Re” si asistent regjisor ne disa filma si:
“Ne kufi te dy legjendave” – 1981;
“Rruga e lirise” – 1982;
“Asgje nuk harrohet” – 1985 etj.

Paralelisht ka interpretuar edhe ne disa filma artistike si rolin e Nexhipit osman ne “Liri a vdekje” – 1979; “Ne prag te lirise” – 1981 ne rolin e Ajet Velos; “Kohe e larget” – 1983 si Bane Lica.

Ne vitin 1984 ka xhiruar vete filmin “Gjurme ne debore”.
________________
Kinemtografia Shqiptare ne aktivtet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare – Toena Autore dhe vepra / A. T Abazi / f. 384-385.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.