Foto galeri e aktorit Paskal Prifti (1945-2013) | “Meteorë” të skenës shqiptare!

0
6130

Paskal Prifti (1945-2013)
Aktor, regjisor

Nje nga temat e kesaj faqe eshte edhe “Meteore te skenes”, me synimin per te nxjerre nga “pluhuri” i harreses nje pjese te atyre aktoreve tane te cilet per vete faktin e pamvaresisht nga aftesia e tyre interpretative, kane patur nje karriere te shkurter tamam si ndricimi dhe rrugetimi i nje meteori! Ne kete kategori perfshihet edhe aktori dhe regjisori Pascal Prifti.

Lindi ne Kolonje me 17 nentor 1945. Krahas aktrimit ne Estrade ka qene edhe regjisor i kesaj trupe. Jane te shumta shfaqjet qe interpretoi ose qe mbajne regjine e Paskal Priftit.

Aftesia e tij dhe puna profesionale ra ne sy duke qene i aktivizuar gjithashtu edhe ne disa nga filmat e Kinostudios si:
“Nata e parë e lirisë” – 1984
“Kush vdes në këmbë” – 1984
“Hije që mbeten pas” – 1985
“Dashuria e fundit” – 1994
“Bolero” – 1997.
Artisti eshte ndare nga jeta ne vitin 2013.


_____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply