Foto galeri e aktorit Xhafer Xhafa | PĂ«rkujtimore!

0
2564

Xhafer Xhafa – aktor i roleve te vogla!

Eshte njeri nga aktoret qe dha nje kontribut te vyer ne kinematografine shqiptare ndonese ne role te vogla dhe shfaqje sporadike.Aktor i ardhur nga levizja amatore i cili megjithate interpretoi ne mbi 11 filma shqiptar, role dytesore dhe episodike. Mbase portreti i tij i nje babaxhani, plastika, terhoqi vemendjen e regjisoreve qe ta aktivizonin ate ne role qe ai i kreu me shume sukses.Eshte aktivizuar ne filma shqiptare si:
Njesiti guerril (1969), Kur zbardhi nje dite (1971), Shtigje të luftës (1974), Ne fillim te veres (1975), Gjenerali i ushtrisë së vdekur (1975), Perballimi (1976), Vajza me kordele te kuqe (1978), Keshilltaret (1979), Mysafiri (1979), Itendenti (1980), Nje vonese e vogel (1982), Fraktura (1983), Nje vonese e vogel (1983), Zambakët e bardhë (1983), Ne emer te lirise (1987), Hetimi vazhdon (1988); Vetmi (1990).

______________
Material i rezervuar © Kinematografia Shqiptare – prill 2021

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here