Foto galeri e dramës “Halili dhe Hajria” | 73 vjet nga shfaqja premierë!

0
317

SHFAQJET PREMIERE TE TEATRIT POPULLOR NE VITE
Deshmi dhe fakte per tere brezat!

“Halili dhe Hajria”, drama epike e shkruar nga dramaturgu me i madh shqiptar Kole Jakova, do te kishte premieren ne skenen e Teatrit Popullor me 11 nentor 1950, plot 73 vite me pare. Drame me kater akte. Ajo pasqyron trimërinë e luftëtarëve të Malësisë së Madhe në ndeshje me pushtuesit turq, në shekullin XVIII.

Regjisore: Besim Levonja
Piktor: Hysen Devolli

Interpretuan aktoret e Teatrit Popullor
Behije Cela…..Hajria, motra e Halilit
Sulejman Pitarka…..Halili
Pjeter Gjoka & Ndreke Luca….Shpend Gjeto plaku
Marie Logoreci…..Fatimja
Besa Imami……
Drita Pelinku…..
Sander Prosi……Bejtash Sula
Sait Boshnjaku…..
Gjon Karma…..
Ymer Bala….Musa, vellai i vogel
Tef Pali……
Avni Resuli…..
Naim Frasheri…….
Xhevat Serezi……
Lazer Filipi…..
etj.
(Kane qene te shumte aktoret qe interpretuan ne kete shfaqje dhene ne skenen e Teatrit Popullor ne vite. Ne pamundesi per te gjetur informacionin e plote te kesaj shfaqje, me larte jane te permendur vetem disa prej tyre)

   
   
   
   
    
  
  
  

 

© Material i rezervuar | Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten: 4 korrik 2020 ne Facebook ne faqen me te njejtin emer “Kinematografia Shqiptare”

____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply