Foto galeri e dramës “Kështjella dhe helmi” | 51 vjetori i shfaqjes premierë!

0
298

Premierat e Teatrit Popullor

Data 4 korrik shenon kete vit 51 vjetorin e shfaqjes teatrale “Keshtjella dhe helmi” te autorit Ismail Kadare.
(1972 – 2023)

Regjia:
Piro Mani / Qenan Toro / Avni Resuli
Skenografia: Agim Zajmi
Parrukiere: Ermini Kotini
Grimi: Zhaneta Petushi

Teatri u regjistrua dhe u shfaq edhe ne TVSH
Kameramane: Valter Qarri / Apollon Kazazi / Timo Koka
Regjia televizive: Albert Minga

Interpretuesit
Artur Hoxolli…….Leka, femije;
Keti Gjoca……Teuta, femije;
Gjergj Kruja…… Urani, femije;
Tomorr Guce…… Gjoka luftetar, babai i Teutes
Ahmet Pasha………. komandanti i keshtjelles
Piro Malaveci……….. Luftari, luftetar
Ndreke Shkjezi…….. banor i keshtjelles
Anastas Kristofori…………. arkitekti turk
Lazer Vlashi……… Sulltani plak
Pandi Siku……….Shpendi, luftetar
Vangjel Toce………Sokoli
Zef Bushati………Martini, ushtar
Yllka Mujo……Dorina
Drita Haxhiraj; Mimika Luca; Besa Imami
Drita Pelinku; Esma Agolli……Banuese te keshtjelles
Petraq Xhillari……komandanti turk i kafsheve te semura
Gjovalin Gjoka……..oficer turk
Roland Trebicka……agai i Jenicereve
Vasillaq Vangjeli…….. Myftiu, astrologu
Edmond Budina………..komandanti i Azapeve
Marika Kallamata………..Gjyshja e Teutes
Pavlina Mani; Liza Vorfi; Elida Janushi;
Antoneta Papapavllo…………banuese te keshtjelles

Aspekte nga shfaqja:
     
     
     
     
   Teatri Popullor - Tirane, 1972

© Material i rezervuar | Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 26 qershor 2023
__________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here