Foto galeri e filmit “Bardhësi”!

0
423

Skeda e filmit si dhe nje foto galeri e gjere nga ky film.

“Bardhesi”
© Prodhim i Kinostudios “Shqiperia e Re” ne vitin 1987
.
Film i metrazhit te shkurter

Skenari: Dhimiter Xhuvani
Regjisor: Besim Kurti
Operator: Ilia Terpini (A.M)
Piktor: Astrit Tota
Kompozitor: Maksim Shehu
Drejtor filmi: Qirjako Bolano
Konsulent: Agim Nanaj
Regjisore montazhi: Mimoza Nano
Redaktor: Nexhati Tafa
Operator zeri: Xhevat Behri
Piktor kostumesh: Agim Hysa
Grimi: Rakip Llanaj

As. regjisore: Edmond Topi dhe Llazi Serbo
As. operator: Vangjel Leka dhe Ramazan Bekteshi
Nen. drejtor filmi: S. Pema
Piktor ekzekutues: R. Oparaku
Dekori: L. Shehu
Butaforia: L. Shurdhi
Montazhi: M. Hanxhari
Zhurmat: Diana Fejziu
Piroteknik: S. Batku
Administrator: L. Vehbiu
Brigadier ndricimi: B. Hoxha
Kostumiere: Xh. Petushi
Rektrutiziere: R. Gjoncaj

Interpretojne:
Rabie Hyka……..
Fane Bita…….. doktori
Perika Gjezi…….. Piloti 1
Benon Lopari…….. Piloti 2
Mario Ashiku…….. Komandanti i regjimentit të aviacionit
Skënder Cala……
Luan Hysa……..
Donika Kita……..
Ndrek Shkjezi……..
Fitnete Tiço……..
Brunilda Halluni……..
Halil Ferhati……..
Gjergji Nako……..

Ekzekuton Orkestra e Radiotelevizionit
Dirigjent: Ferdinand Deda (A.M)

Dimri i vështirë i 1985 frymëzoi kineastët të realizonin këtë film. Dy histori ndjekin linjat e filmit: ajo e një vajze malësore që ndjek një kurs për infermiere në Tiranë dhe ka ngecur atje për shkak të motit të egër si dhe historinë e një grupi pilotësh që ndërmarrin një udhëtim të pazakontë në veri për një dërgesë të vështirë.

Ne realizimin e ketij filmi ndihmuan regjimenti i helikoptereve dhe kooperativistet e Belloves ne rrethin e Dibres.

 

© Material i rezervuar | Ekskluziviteti ne faqe mban daten 3 janar 2023
______________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply