Foto galeri e komedisë “Karnavalet e Korçës” | 60 vjet nga premiera!

0
935

PREMIRAT E TEATRIT POPULLOR!
Fakte dhe deshmi per tere berezat

Karnavalet e Korçës
Komedi e shkruar nga Spiro Çomora qe ne vitin 1936 dhe vene ne skenen e Teatrit Popullor pikerisht me 23 janar 1964 me regjine e Pandi Stillu.

Interpretet e kesaj komedie qe u transmetua me pas edhe ne RTSH :
Violeta Manushi; Ilia Shyti; Antoneta Papapavli; Gjon Karma; Mimika Luca; Marika Kallamata; Yllka Mujo; Liza Vorfi; Roland Trebicka; Edmond Budina etj.

Sqarim: Komedia ne fjale u ri-vendos ne skenen e Teatrit Popullor disa here dhe me interprete te ndryshem dhe fotot qe jane te publikuara ne kete faqe mund te mos jene te premieres, shfaqjes se pare te dates 23 janar 1964. Eshte fakt qe rolin e Nikollaqit e ka interpretuar me pare Viktor Gjoka , e keshtu me radhe role te tjere te interpretuar nga aktore te tjere te Teatrit Popullor.

Me poshte disa foto nga kjo komedi interpretuar me pas 
ne vitet vijues me interprete te ndryshem.
  
  
  
  
  
  
  

© Material i rezervuar / Ekskluziviteti ne kete faqe: 22 janar 2022
_____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply