Foto galeri e teatrit “Epoka para gjyqit” | 43 vjet nga shfaqja premierë!

0
615

PREMIERAT E TEATRIT POPULLOR
Fakte dhe deshmi per tere brezat
43 vjet me pare, me 14 dhjetor 1980, ne skenen e Teatrit Popullor, u dha premiera e shfaqjes “Epoka para gjyqit” e dramaturgut Ekrem Kyeziu.
1980-2023!

Regjisori: Piro Mani (A.P)
As. regjisor: Alfred Bualoti
Skenografia: Shaban Hysa (P.M)
Muzika: Limoz Dizdari (A.M)
Parrukiere: Ermini Kotini
Grimi: Zhaneta Petushi & Eleni Toroveci
Regjia televizive: Agim Qirjaqi

       

     

     

Interpretet:
Kadri Roshi (A.P) & Ahmet Pasha…….Abdyl Frasheri
Sulejman Pitarka (A.P)………..Sulejman Vokshi
Anastas Kristofori……….Mexhit beu, anetar i trupit gjykues
Fatos Haxhiraj…………….Tursun beu, anetar i trupit gjykues
Xhemil Tagani………..Qamil beu, drejtues i trupit gjykues
Sander Prosi (A.P) & Ilia Shyti………..gardian i burgut
Drita Haxhiraj………Merushja, e shoqja e Shpendit
Pandi Siku………Shpendi, trimi i denuar me varje
Altin Basha…….Djali i Shpendit
Pavlina Mani……..Sinjora Madalena
Zef Bushati…………Konsulli francez
Fadil Kujovska………….Silvio, konsulli italian, bashkeshorti i Madalenes
Qenan Toro…………Veimer, konsulli hungarez
Leka Sefla………….Nikollai Mihalqi, konsulli rus
Robert Ndrenika (A.M)…………Deshmitari malesor, komshi i S. Vokshit
Andon Koco……Valteri
Marika Kallamata…………Ana, kamariera e konsullates italiane
Gjon Karma (A.M)………sekretari i trupit gjykues
Avni Resuli………..Braho, gardian i burgut
Pjeter Gjoka (A.P)………….Ymer Prizreni
Ndreke Luca (A.P)………….Jonuz Zati
Lazer Filipi (A.M)……….Shuaipi
Jetmir Shehu………..deshmitar
Petraq Xhillari…….deshmitari Istrit Sumo

Aktore te tjere: Ndricim Xhepa (figurant i nje ushtari turk ne gjyq); Bilbil Kasmi, roje i burgut

   

© Material i rezervuar | Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 10 dhjetor 2023
________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply