Foto galeri e teatrit “Familja e peshkatarit” | 68 vjetori i premierës!

0
820

PREMIERAT E TEATRIT POPULLOR
“Familja e peshkatarit” njera nga shfaqjet me te arrira te teatrit tone u vendos ne skenen e Teatrit Popullor me 19 shkurt 1956, nje vit pas botimit te vepres se shkruar nga “Artisti i Popullit” Sulejman Pitarka (1955).

Regjia: Pandi Stillu / Pjeter Gjoka
Skenografia: Hysen Devolli

INTERPRETET

Babai…… Kadri Roshi(A.P.)
Nena…….. Drita Pelinku
Dini…..Ndreke Luca,(A.P),
Vehipi……Ilia Shyti (A.M.),
Selimi…..Naim Frasheri
Mira, vajza e shtepisë……- Ferial Alibali,
Petriti – djal ishtepise…. Agron Gashi.
Xha Shazua….. Lazar Filipi (A.P),
Sheja e fejuara e Selimit……Esma Agolli
Spiuni…..Seit Boshnjaku
Oficeri italian….. Qenan Toro.
2-3 policet si dhe disa partizane….Fgurante.

Kjo eshte skeda e plotësuar per kete shfaqje deri ne vitin 1963 qe ishte ne repertor. Pas këtij viti jane zevendesuar 3 aktore me te tjere dhe ne vitin 1974 eshte rivene me regji tjeter dhe me aktore te tjere ne kete vit regjia eshte Misto Zoto dhe skenograf Agim Zajmi (A.P).

Ne vitin 1964 largohet nga TP aktori Agron Gashi per nje detyre tjeter dhe roli i Petriti i jepet per dublim Vladimir Priftit i cili e punoi dhe dha per disa vjet shfaqjen “Familja e peshkatarit”. Ne korrik te vitit 1969 transferohet me detyre ne nje qytet tjeter por shfaqja ne nentor do te jepej. I propozohet Gjovalin Gjokes ku interpreton me ate trupe te premieres deri ne nentor te 1973.

Ne vitin 1974 shfaqja “Familja e peshkatarit” skeda si me poshte

Regjia: Misto Zoto
Skenografi: Agim Zajmi

Me kete trupe disa te marre edhe nga shfaqje pare, interpretet do jene keto :

Babai…….Naim Frasheri
Nena…… Drita Pelinku
Vajza…….. Drita Haxhiraj dhe Ferial Alibali
Dini…… Fatos Haxhiraj
Selimi…… Reshat Arbana dhe Agim Qirjaqi,
Vehipi…. Ilia Shyti dhe Anastas Kristori
E fejuara e Selimit… Fitnete Zico
Djali i vogël Petriti…… Roland Trebicka dhe Vladimir Muzha.

Por ndërsa ne variantin pare Selimi kthehet ne kete variant ai mbetet me mendime tradhetar i familjes dhe atdheut. Po ky variant eshte vene ne teatrin “Skampa” ne Elbasan nga regjisorja Drita Agolli(A.P)
(informacioni si me siper sipas aktorit Gjovalin Gjoka, djalit te artistit te madh Pjeter Gjoka A.P, te cilin e falenderojme perzemersisht ).

Kjo shfaqje duke patur nje sukses te madh vazhdoi te vihej e te interpretohej ne skenen e teatrit popullor ne vite me aktore te ndryshem: sic shikohet edhe nga skeda dhe shume aktore te tjere me pas, iu shtuan interpretimit te kesaj vepre .

Duhet thene qe po kjo drame u vendos gjithashtu ne skenat e ndryshme te teatrove lokale ne qytetet shqiptare, Shkodra, Korca, Durresi, Vlora, Elbasani etj.

Nje version i kesaj drame u incizua edhe ne emisionin “Teatri ne radio” me regjisor Artistin e Popullit Pjeter Gjoka.

Foto nga shfaqje te ndryshme te drames ne vite
     

VINI RE: Fotot ne kete faqe jane nga e njejta drame por e shfaqjeve te ndryshme ne vite me aktore te ndryshem. 

© Material i rezervuar
Ekskluziviteti ne kete faqe me 19 shkurt 2022.

Falenderojme aktorin e Teatrit Popullor z. Gjovalin Gjoka per ndihmen e dhene ne plotesimin e informacionit. 
_____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply