Foto galeri e Teatrit “Njeriu që pa vdekjen me sy” | 50 vjetori i shfaqjes premierë!

0
607

PREMIERAT E TEATRIT POPULLOR
“Njeriu qe pa vdekjen me sy” , komedia e shkruar nga Viktor Eftimiu do te kishte premieren e saj ne skenen e Teatrit Popullor , pikerisht me 27 janar 1974, plot 50 vjet me pare.

Regjia: Sander Prosi
Piktor: Niko Progri

Interpretet:
Robert Ndrenika, Fitnete Tiço, Fatos Haxhiraj, Drita Haxhiraj, Ilia Shyti, Roland Trebicka, Pandi Siku etj.

Ngjarjet në vepër zhvillohen në një qytet. Dy burra dhe një post kryetari. Një vajzë dhe një djalë në kërkim të kurorëzimit të dashurisë së tyre. Një grua me qëllimin e vetëm për të jetuar në kryeqytet, dhe një vagabond. Të mbetur pezull prej kohësh dhe në kërkim të një ndryshimi, por monotonia po i mbyt. Një ditë duket sikur dikush i dëgjon thirrjet dhe lutjet e tyre: Aleksandër Filimon shpëton një njeri,vagabondin. Me hyrjen e personazhit tonë futen dhe një sërë situatash nga ato më komiket e më të pa imagjinuara.

Ekskluziviteti ne kete faqe me 26 janar 2022
_____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Datat e premierave simbas “60 vjet Teatri Kombetar” (1945-2005) / Shtepia Botuese 55 / F. Slatina / f.15-23

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply