Foto galeri nga komedia “Borgjezi fisnik” | 61 vite që nga shfaqja premierë!

0
1033

PREMIERAT E TEATRIT POPULLOR!
Si sot ne kete date, 27 shkurti, sjell kete vit 59 vjetorin e premieres se komedise se Molier “Borgjezi fisnik” dhene skenen e Teatrit Popullor pikerisht me 27 shkurt 1963.
1963-2024

Komedi-balet me 5 akte.
Dekoruar me Urdhrin e Punes se Klasit te I-re
Shqiperuar nga Enver Fico
Regjisor: Pandi Stillu (A.M)
Piktor: Hysen Devolli (A.M)
Maestro i baletit: Miltjadh Papa

Aktoret qe interpretuan ne kete komedi:
Mihal Popi………borgjezi Zhurdeni
Sulejman Pitarka……filozofi
Behije Cela….gruaja e Zhurdenit
Aferdita Taci……….Lucia
Mimika Luca……..
Violeta Manushi……….
Lazer Filipi……
Thanas Gjoka……
Pjeter Gjoka…..Doranti
Liza Vorfi…….Dorimena
Prokop Mima…..
Qenan Toro………
Kadri Roshi……
Gjon Karma……

Sulejman Pitarka dhe Mihal Popi

Mihal Popi, Pjeter Gjoka dhe Liza Vorfi

Violeta Manushi, Behije Cela dhe Mihal Popi

© Material i rezervuar
Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 26 shkurt 2022
______________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013.

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply