Foto galeri nga teatri “Dhelpra dhe rrushtë” | 62 vjet nga shfaqja premierë!

0
403

PREMIERAT E TEATRIT POPULLOR
62 vjet me pare, pikerisht me 22 qershor 1961 ne skenen e Teatrit Popullor u dha shfaqja “Dhelpra dhe rrushte” me autor Guilherme Figueiredo.

Vepra kushtuar jetës së fabulistit dhe tregimtarit grek Ezopi (rreth vitit 620-564 para erës sonë), u shkrua në vitin 1953 nga dramaturgu brazilian Guilherme Figueiredo. Sipas nje informacioni qe na komunikohet , duhet permendur qe ishte i ftuar ne T.P vete autori Figueiredo i cili pati nje opinion te shkelqyer per kete shfaqje te trupes shqiptare.
Kjo shfaqje gjithashtu u rivendos perseri ne skenen e Teatrit Kombetar ne vitin 1991, ku rolin e Ezopit e interpretoi perseri Artisti i Popullit, Kadri Roshi, nderkohe qe Luiza Xhuvani luajti rolin e Kleas, Andon Qesari interpretoi burrin e Kleas….

       

       

Regjia: Mihal Luarasi
Skenografia:

Interpretet:
Kadri Roshi……Ezopi
Margarita Xhepa……Klea
Lazer Filipi…….
Mario Ashiko…….etiopasi
Esma Agolli……Meli
Avni Resuli……Agnostis (ushtari romak)

(Skeda per t`u plotesuar)

     

         

© Material i rezervuar | Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten: 22 qershor 2023
_____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here