Foto galeri nga teatri “Miq të paftuar” (Shvejku) | 45 vjetori i shfaqjes premierë!

0
212

PREMIERAT E TEATRIT POPULLOR
Fakte dhe deshmi per tere brezat

Si sot 45 vjet me pare, pikerisht me 15 dhjetor 1978, ne skenen e Teatrit Popullor do te jepej shfaqja premiere e komedise “Miq te paftuar” te autorit Gjik Kurtiqi.
1978 – 2023

Regjisori: Dhimiter Pecani
As. regjisor: Avni Resuli dhe Veli Rada
Skenografia: Tonin Shiroka

Interpreted:
Fadil Kujovska / Veli Rada……….Shvejku
Shkelqim Basha / Halil Ferhati……..Vashik
Roland Trebicka…………Kolarcek
Andon Qesari………..Gjykatesi
Bardhyl Bregu………..Julius
Ahmet Pasha / Bilbil Kasmi………..Borockov
Vladimir Sailu / Vladimir Prenda…..Apuftin
Ndricim Konomi………..Prift
Luan Qerimi / Binok Hatibi………….Oficer sovjetik

© Material i rezervuar| Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 15 dhjetor 2023.
______________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here