Foto nga drama “Nën dritat e skenës” | 37 vjet që nga premiera e saj!

0
504

Premirat e Teatrit Popullor
37 vjet me pare ne skenen e Teatrit Popullor, si sot ne kete date, 12 tetor 1986, do te ishte premiera e shfaqjes “Nen dritat e skenes” te mjeshtrit Ruzhdi Pulaha.
Shfaqja u Dekorua me Urdhrin e Flamurit!

Skeda si me poshte
Regjia: Pirro Mani (A.P) dhe Andon Qesari
Skenografia: Shaban Hysa
As. regjisor: Gjergj Gjika
As. skene: Shefki Cela
Muzika: David Tukici

Personazhet dhe interpretet:
Arseni………Ndricim Xhepa
Bajua……..Kadri Roshi (A.P)
Durimja……..Violeta Manushi (A.P)
Zarina………Roza Anagnosti (A.M)
Luli………..Eva Alikaj
Destani………….Edmond Budina
Rapi…………Agim Qirjaqi
Rolandi………Gezim Rudi
Mitro ……….Anastas Kristofori
Vaso…………Ahmet Pasha
Bedriu………Fitim Makashi
Vera…………Elvira Diamanti
Kaso………..Merkur Bozgo
Bujari………Pirro Malaveci
Thomai……..Xhemil Tagani
Nuci………..Roland Trebicka
Flamuri…….Shefqet Bregu
Autori……..Sokol Saraci

Drama “Nen dritat e skenes” trajton probleme te rendesishme te diteve ne kohen e socializmit.

Ne qender te saj jane komunistet , specialiste e punetore te pararojes qe ne lufte me shfaqje te burokratizmit, te paaftesise, mediokritetit e praktikat e vjeteruara te organizmit e te drejtimit cojne perpara prodhimin dhe mendimin shkencor.

Nepermjet situatash dhe rrethanash dramatike ku gershetohen ne menyre harmonike shqetesimet e punes me ato te familjes e te shoqerise, drama afirmon njerezit dhe me ndimin e perparuar te kohes. Eshte nje afirmim qe behet me lufte me pengesa e veshtiresi te shumta, lufte permes se ciles shpalosen e zberthehen karakteret e personazheve dhe rritet intensiteti i ngjarjeve .

Duke iu kundervene ne konsekuence e pa komrpomis burokratizmit, mefshtesise, mediokritetit dhe meskinitetit mikroborgjez, drama pohon me force respektin , kujdesin dhe mbeshtetjen e gjithaneshme te Partise e te gjithe shoqerise sone per njerezit e zote dhe te perparuar.

© Material i rezervuar | Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 10 tetor 2022
_________
Kinematografia Shqiptare nje faqe publike ne aktivitet qe nga viti 2013

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here