Foto nga teatri “Viti 61” | 52 vjet që nga shfaqja premierë!

0
423

PREMIERAT E TEATRIT POPULLOR
Fakte dhe deshmi per brezin e ri te teatrit shqiptar.
52 vjet me pare, pikerisht me 30 tetor 1971, ne skenen e Teatrit Popullor, u dha premiera e shfaqjes “Viti 61” e autorit Fadil Pacrami. 1971-2023!

Regjisori: Piro Mani (A.P); Dhimitraq Pecani
Skenografia: Ali Oseku

Interpretet:
Naim Frasheri (A.P) dhe Ahmet Pasha………..Petriti
Luan Qerimi…..Pirro
Ila Shyti………..Hasani
Pavlina Mani dhe Suzana Zekthi………Dafina
Drita Haxhiraj dhe Margarita Xhepa……..Zina
Antoneta Papapavlli dhe Drita Pelinku…….Lidia
Naim Frasheri (A.P) dhe Sander Prosi (A.M)……Aleksei
Fatos Haxhiraj………Ferenci
Tomorr Guce…….Punetori i pare
Agim Brojka…….Punetori i dyte
Polikron Laska……Punetori i trete
Anastas Kristofori dhe Prokop Mima……Nenpunesi A
Bashkim Qesja……Nje banakier
(Rolet u dubluan ne interpretim ne shfaqjet e ndryshme para publikut)

© Material i rezervuar | Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 28 tetor 2022
________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here