Foto profil i aktores Fitnete Tiço !

0
3380

Fitnete Tiço
Ben pjese ne ate grupim aktoresh qe ndonese luajten ne nje numer te konsiderueshem te filmave shqiptar, pak ose aspak nuk iu permend emri edhe pse kontributi i ketyre aktoreve do te thonim eshte pjese e pandare e kinematografise shqiptare.

Megjithate edhe pse aktore dytesore ajo i mbuloi me sukses dhe profesionalizem pamvaresisht rolit te vogel apo sekondar qe i caktuan regjisoret e Kinostudios, por si gjithmone cdo rol ne teresi eshte pjese e pandare ne panoramen e nje filmi, vecanerisht rolet interpretuara nga ajo te nenave me halle apo grave te pervuajtura.

Lindi ne Tirane ne vitin 1949. Mbaroi Insitutin e Larte te Arteve per aktore.

Aktivitetin e saj artistik e ka kryesisht gjate viteve 80-te ku u aktivizua ne nje numer te konsiderueshem te filmave te Kinostudios “Shqiperia e re” duke filluar qe me filmin “Balonat ne vitin 1979.

FILMA TE TJERE:
1980 – Sketerre `43
1980 – Partizani i vogel Velo (nena e Velos)
1981 – Kur po xhirohej nje film
1983 – Nje vonese e vogel (nena e Besjanes)
1985 – Dasma e shtyre
1985 – Tre njerez me guna (gruaja e Rizait)
1985 – Te mos heshtesh (nena e Silvit)
1986 – Dhe vjen nje dite (gruaja e Zenunit)
1986 – Bardhesi
1987 – Telefoni i nje mengjesi (motra e Neritanit)

____________
Kinematografia Shqiptare 2013-2021
Fotot dhe skeda e filmave u mundesuan nga administratori i kesaj faqe Erald B.
© Material i rezervuar, ndalohet kopjimi. Ju lutemi shume merrni ne konsiderate dhe mos nenvlehtesoni sinjalizimet tona. Me respekt stafi “K.SH”

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply