Foto profil i aktores Ina Gjika!

0
4763

Ina Gjika | “Meterore” te skenes shqiptare
“Meteore” te skenes, ne kuptimin qe aktore te ketij grupimi kane patur nje karriere te shkurter tamam si ndricimi dhe rrugetimi i nje meteori! Ne kete kategori perfshihet edhe aktorja Ina Gjika aktore e roleve te vogla si ne kinematografi ashtu edhe ne teater.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Lindi ne Tirane ku kryen edhe studimet ne Insitutin e Larte te Arteve per aktore. Ne vitin 1988 fiton konkursin që zhvillohej per te prezantuar Festivalin e Këngës në Radio Televizion, nën drejtimin e Vera Grabockës.

 
 
 
 
 
            

Rruga e saj si aktore ne kinematografi fillon ne vitin 1985 tek filmi
“Ne prag te jetes”.


Por filmi qe e dallon ate eshte natyrisht ai i vitit 1990, “Vetmi” ku ka edhe nje rol kryesor. Tre vjet me vone luan ne “E diela e fundit” (1993).

Pas emerimit si aktore ne Teatrin Kombetar, jo me shume se 2-3 vitesh aktivitet ne kete institucion largohet drejt Italise vendi ku aktualisht, jeton në Romë, gjithmonë e lidhur me artin skenik, baletin kryesisht! Ka patur edhe mundësine për t’u aktivizuar si aktore në disa seriale të televizionit Italian (RAI3). Njihet dhe zbulon gjate kesaj kohe “Belly Dance”, në fillim në Turqi dhe me pas në Romë!

_____________
Kinematografia Shqiptare 2013-2021
Informacioni i seleksionuar online nga gazeta te ndryshme shqiptare.

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.