Foto profil i aktores Luljeta Sallaku – Hoxha!

0
1733

Luljeta Sallaku – Hoxha
Aktore e teatrit dhe kinematografise shqiptare.

U diplomua ne Instituin e Larte te Arteve per aktore ne vitin 1980.
Me pas filloi pune ne Teatrin Popullor ku ishte pjese e organikes ne kete institucion deri aty nga v. `90-te ku u largua. Veprimtarine e saj artistike e ka kryesisht gjate viteve `80-te.

Ne pjesen me te madhe interpretoi role dytesore si ne teater ashtu edhe ne kinematografi nga ku mund te permendim disa prej tyre:
1987 – “Martesa e avokatit” (teater)
1988 – “Pranvera s’erdhi vetëm
1991 – “Unë e dua Eren”
1991 – “Vizita e dames plake” (teater)
1991 – “Nate me hene” (teater)
1992 – “Vdekja e kalit”

© Material i rezervuar | Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 11 prill 2022
____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply