Foto profil i aktorit Agim Brojka!

0
2384

Agim Brojka
Aktor i Teatrit dhe Kinematografise kryesisht ne role dytesore.

Profesioni i vertete ishte marangoz. Me pas mbaroi nje kurs dy vjecar per drame prane Teatrit Popullor dhe me pas u be pjese ne organiken e Teatrit Popullor. U konfirmua si aktor me shfaqjen teatrale “Mosha e bardhë” me regji te Dhimiter Pecanit.

Ndonese ne role dytesore aktori interpretoi me konsiderate per rolet qe i afroheshin. Pati prirje ne lojen e karaktereve duke misheruar role te personave nga Shqiperia e mesme me dialekt ne te folur, role fshataresh nga keto zona etj .

Foto galeri nga roli i Shaqir Ages ne komedine "Prefekti"
 
 
 
 
 
 

Keshtu mund te vecojme ate ne komedine “Prefekti” ne rolin e Shaqir Ages, ne interpretimin tek “Viti `61” (1971); tek “Komunistet” ne rolin e nje te burgosuri etj.
Ne keto shfaqje ra ne sy ne interpretimin e Velos ne dramen
“I panjohuri” ne vitin 1989.

 
Foto nga drama "Komunistet"

Ne kinematografi pati role episodike me nje monolog pothuajse te shkurter ne filmat “Gjenerali i ushtrise se vdekur”, “Fushe e blerte, fushe e kuqe” dhe ne filmin televiziv “Koha nuk pret” (shih foton si me poshte).

© Material i rezervuar
Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten: 31 janar 2022

__________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply