Foto profil i aktorit Andrea Pepi!

0
1541

Andrea Pepi
Aktor i trupave teatrale “Bylis”, Fier dhe “Andon Z. Cajupi”, Korce.

Lindi ne Korce me 26 nentor 1950.
Eshte diplomuar ne Insitutin e Larte te Arteve qe ne vitin 1973.
Fill me pas ka filluar pune si aktor ne Teatrin “Bylis” te Fierit duke qene pjese e ketij stafi per 11 vjet.

Foto te aktorit ne rolin e gjykatesit tek drama "Dy krisma ne Paris"
 
 

Do te jete viti 1984 kur do te kthehet ne Teatrin e Korces. Punon ne kete Institucion si aktor dhe si regjisor duke interpretuar nje numer te konsiderueshem rolesh. Largohet për shkaqe politike, mbas 8 vitesh aty nga viti 1992 duke u rikthyer si drejtor i shtëpisë së pionierit ku u largua përsëri për shkaqe politike, edhe pse shtëpia e pionierit u shndërrua komplet.

Më pas ka punuar në një shkollë ku jepte mësime arti. Ai ka shkruar 13 libra për fëmijë dhe karrierën e tij e mbylli në teatrin e Korçës perseri.

Eshte aktivizuar ne : Emblema e dikurshme (1979), Koha nuk pret (1985), dhe ne teatrin me teme historike “Dy krisma ne Paris” me trupen “Bylis” te Fierit.

Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 5 dhjetor 2021
__________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Seleksion i lajmeve online si dhe nje interviste e vajzes se aktorit Ilda Pepi dhene ne “Shendeti online” (2017).

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply