Foto profil i aktorit Arqile Lici (1953-2015)

0
2646

Arqile Lici (1953-2015)
Aktor i Teatrit “Bylis”, Fier dhe i kinematografise shqiptare.

Aktori lindi ne Fier me 12 mars 1953.
Ishte pjese ne organiken e Teatrit “Bylis” te Fierit ku nder shfaqje te tjera qe interpretoi mund te vecojme ate me te suksesshmin e ketij teatri , “Dy krisma ne Paris” ne vitin 1983. Ne komedine “Shoku Niqofor”

 Gjate viteve `80-te u aktivizua ne disa filma te Kinostudios, kryesisht ne role dytesore:
1987 – Nje vit i gjate 
1987 – Telefoni i nje mengjesi 
1988 – Pesha e kohes
Ne vitin 2009 gjithashtu u aktivizua ne filmin “Alive”.

Ne vitet 2004 – 2006 Arqile Lici ka drejtuar Shtepine Qendrore Te Ushtarakeve.

Eshte dekoruar nga presidenti Bamir Topi me Urdherin “Naim Frasheri” i Argjendte, me motivacionin: “Per arritje ne interpretimin me mjeshteri artistike per rolet e realizuara ne teater dhe kinematografi”

Nderroi jete me 12 tetor 2015 pas nje ataku kardiak.


_____________________________
Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 12 gusht 2022
Material i rezervuar © | Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply