Foto profil i aktorit Gjovalin Gjoka!

0
1677

Gjovalin Gjoka
Aktor i Teatrit dhe Kinematografise Shqiptare.

Lindi ne Shkoder. U diplomua si aktor ne Insitutin e Larte te Arteve ne Tirane gjate periudhes kohore 1963-1967, dhe me pas filloi punen si aktor ne Teatrin Popullor. Eshte djali i aktorit te madh Pjeter Gjoka.

Aktivitetin e tij artistik e zhvilloi kryesisht ne fundvitet `60-te dhe vitet `70-te.

Ndonese jo me shkelqimin e te atit, ai si aktor i roleve dytesore karrieren artistike e ka me shume ne teater ku mund te permendim disa prej tyre:
“Fytyra e dyte” (1968)….rol i nje ndertuesi
“Arturo Ui (1971)…….djali i plakut Dogsboru
“Cuca e maleve” (1972)…….Leka
“Permbytja e madhe” (1977)…..Leka
“Besa e madhe” (1978)…….Mehmet Ali Dreni

Eshte aktivizuar edhe ne filmat e Kinostudios ku vecojme : “Shembja e idhujve” (1977), “Radistacioni” (1979).

© Material i rezervuar | Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 29 mars 2022
_________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply