Foto profil i aktorit Ilir Dashi (1956-2021)

0
5231

Ilir Dashi (1956-2021)
Aktor i roleve dytesore ne kinematografi.

Lindi me 3 maj 1956 ne Tirane. Kreu ILA Institutin e Larte te Arteve per aktor. Pamvaresisht aftesive te tij interpretative shume te mira nuk u aktivizua ne shume role edhe ato ishin kryesisht dytesore.

E fillon qe ne vitin 1969 me nje rol tek filmi “Ilegalet” (1976).
Roli ku mund te kujtohet mjaft mire tek nje spektator me i gjere
Eshte ai i dhenderrit ne filmin “Dollia e dasmes sime” (1978).

Foto galeri e aktorit ne filmin "Dollia e dasmes sime"
 
  
  
  

Filma te tjere:
Ceta e vogel – 1979 / Si gjithe te tjeret – 1981 / Dora e ngrohte – 1983.

Foto galeri e aktorit ne role te tjera:
 
  
  
  

 

Me pas zgjodhi rrugen e biznesmenit dhe se fundmi ate te politikanit si nje zyrtar i LSI. Jetoi per me se nje vit ne Afrike ku me vone duke mare vesh lajmin per semundjen e rende vendosi te kthehej ne Shqiperi duke nderruar jete ne vendin e tij me 19 shtator 2021

Gjithsesi Ilir Dashin artedashesi do ta kujtoje me nderim e respekt si nje artist, aktor, pjese e gjenerates se arte te aktoreve shqiptar deri para v. 90-te!

________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
© Material i rezervuar. Fotot u mundesuan nga administratori i kesaj faqe Erald B.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Leave a Reply